FC Twente is in gesprek over salaris en werkt mogelijk met unieke contracten

FC Twente is in gesprek over salaris en werkt mogelijk met unieke contracten

28-04-2020 13:10 Laatste update: 13:37
52

FC Twente gaat de spelers om een loonoffer vragen. De directie is zelf ook bereid om salaris in te leveren.

Dat meldt TC Tubantia. De clubleiding van Twente gaat met de spelersraad en technische staf in gesprek over het inleveren van salaris. Door de coronacrisis heeft ook de club uit Enschede het financieel moeilijk. PSV-directeur Toon Gerbrands gaf vrijdag bij Op1 al aan dat de directie twintig procent in gaat leveren. Met de spelers wordt nog gesproken. Twente wordt mogelijk de tweede club die in deze tijden van crisis salaris inlevert.

Van der Kraan bevestigt aan Tubantia dat er donderdag gesproken wordt tussen werkgevers en de vakbond. "En het is de bedoeling dat daar een collectief besluit wordt genomen. "Daarvoor willen wij al met onze mensen gesproken hebben. Wij willen met ons offer in de buurt komen van de collectieve lijn. Dus als PSV het over twintig procent heeft, is het niet handig dat wij bijvoorbeeld met een offer van vijf procent komen."

Van der Kraan laat weten dat werknemers met een minimumloon niets hoeven in te leveren. Werknemers met 'een ander salaris' moeten mogelijk wel iets inleveren. Twente denkt ook na over aangepaste spelerscontracten voor nieuwe spelers. Het is mogelijk dat er tijdens de coronacrisis met twee soorten contracten wordt gewerkt: een voor een periode zonder en een voor een periode met publiek. Van der Kraan benadrukt dat dat nog 'hersenspinsels' zijn.