Update: nieuws van Franse premier, ook in Frankrijk geen voetbal tot 1 september

Update: nieuws van Franse premier, ook in Frankrijk geen voetbal tot 1 september

28-04-2020 16:01 Laatste update: 15:59
97

De Ligue 1 is de eerste top-vijf competitie van Europa waarvan het lopende seizoen beëindigd wordt. Diverse Franse media, waaronder L'Équipe, melden dat zowel de Ligue 1 als de Ligue 2 niet hervat worden.

L'Équipe voegt daaraan toe dat er al gekeken wordt naar de start van volgend seizoen. Dit zou mogelijk in augustus gaan gebeuren. Dinsdagmiddag zal de Franse premier Édouard Philippe een toespraak geven met de eerste stappen van de Franse regering om uit de lockdown te komen. L'Équipe beschikt over informatie dat in ieder geval voor augustus geen wedstrijden gespeeld mogen worden en vanaf 11 mei ook nog geen hervatting van professionele voetbalactiviteiten zoals trainingen is toegestaan.

Eerder lieten bronnen al doorschemeren aan L'Équipe dat als er op 11 mei nog niet getraind mag worden, de Ligue 1 en Ligue 2 stilgelegd zullen worden en er toegewerkt gaat worden naar de start van het nieuwe seizoen in augustus van dit jaar. In het huidige seizoen is Paris Saint-Germain de koploper in de Ligue 1, met twaalf punten voorsprong op nummer twee Marseille en een wedstrijd minder gespeeld. Net als in Nederland zal de Franse bond snel met de club in overleg moeten over de verdeling van de Europese tickets en de promotie/degradatieregeling.

Voor de andere top-vijf competities - de Premier League, La Liga, de Serie A en de Bundesliga - liggen nog wel plannen om het seizoen de komende maanden af te maken.

Update: Het Franse voetbalseizoen zit er inderdaad op. Premier Édouard Philippe heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat alle grote evenementen tot 1 september niet door kunnen gaan. Tot die tijd zal er dus ook niet gevoetbald kunnen worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie