'Uitbranders' van Van Dijk: 'Maar een genot om naast hem te spelen'

'Uitbranders' van Van Dijk: 'Maar een genot om naast hem te spelen'

28-04-2020 17:21
32

Joe Gomez zag Virgil van Dijk in januari 2018 arriveren bij Liverpool en groeide daarna uit tot diens vaste partner in het hart van de Liverpool-verdediging. De 22-jarige Engelsman is vol lof over zijn Nederlandse collega.

Toen Van Dijk overkwam van Southampton, was Gomez zichzelf net aan het opwerken tot vaste waarde bij Liverpool. Van een bittere concurrentiestrijd tussen de twee verdedigers was echter geen sprake. "Toen hij hier kwam, ontving hij mij meteen met open armen. Wij ontwikkelden direct een goede band. Het scheelt ook wel dat hij een heel normale gozer is", wordt Gomez geciteerd door de Liverpool-kanalen. "We praten vaak met elkaar, ook over alledaagse dingen. Dat doen we nu vooral via FaceTime. Dat helpt ook, als je elkaar beter wil begrijpen op het veld."

Het duo vormt ondertussen het fundament van de regerend Champions League-winnaar. "Ik krijg soms een uitbrander van hem, maar ik voel me extra op mijn gemak als ik naast Virgil sta. Bij elke één-tegen-éénsituatie en elk kopduel, weet je dat hij gaat winnen", aldus Gomez, die ook merkt hoe het Liverpool-publiek de Bredanaar in de armen heeft gesloten. "Als hij naar de grond gaat, hoor je hoe iedereen op Anfield zijn adem inhoudt. Een genot om naast hem te spelen."