Cambuur en De Graafschap teruggefloten: 'Ik vind de reacties beneden alle peil'

Cambuur en De Graafschap teruggefloten: 'Ik vind de reacties beneden alle peil'

28-04-2020 19:45
85

Excelsior-aanvaller Thomas Verhaar is niet te spreken over de reacties van SC Cambuur en De Graafschap na het KNVB-overleg van vrijdag. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie liepen promotie naar de Eredivisie mis en lieten hun ongenoegen daarover duidelijk blijken.

Cambuur-trainer Henk de Jong sprak van 'de allergrootste schande' in de voetballerij en vond dat twee Keuken Kampioen Divisie-clubs 'een mes in de rug hadden gestoken' door tegen een promotie-/degradatieregeling te stemmen. Beide clubs overwegen sterk om juridische stappen te zetten, maar Verhaar vindt dit een overtrokken reactie. "Ik vind de reacties van alle betrokken clubs (Cambuur en De Graafschap, maar ook RKC Waalwijk en ADO Den Haag, red.) belachelijk en beneden peil. Iedereen preekt voor zijn eigen parochie", laat hij weten aan AwaydaysNL.

De 32-jarige Rotterdammer vindt dat de clubs zich te veel laten leiden door eigen belang. "Die parochie wordt bepaald door hun plek op de ranglijst", aldus Verhaar. "Het is een idiote situatie en deze situatie kent geluksvogels en pechvogels. Iedereen zal zijn lot moeten accepteren."