Wisseling van de wacht bij ADO, club niet door met Pardew en assistenten

Wisseling van de wacht bij ADO, club niet door met Pardew en assistenten

28-04-2020 19:31 Laatste update: 19:57
67

Het verblijf van Alan Pardew bij ADO Den Haag blijft beperkt tot een half seizoen. De nummer 17 van het Eredivisie-seizoen zal het contract van de tussentijds ingestapte Brit niet verlengen, meldt de club dinsdagavond.

Ook assistenten Chris Powell en Paul Butler zullen de Hofstad verlaten. De betrokken partijen hebben 'in goed overleg besloten' om de samenwerking niet voort te zetten. "Ik kijk terug op een mooi avontuur in Nederland. Het is jammer dat de samenwerking eindigt, maar ik wens ADO Den Haag veel succes in de toekomst", laat Pardew weten aan de ADO-kanalen.

Wedden

Meer odds

Algemeen directeur Mohammed Hamdi is de Britten dankbaar voor hun wapenfeiten. "Alan heeft vier maanden geleden zijn nek uitgestoken door de klus bij ADO Den Haag aan te nemen in een zeer lastig seizoen voor de club. Daar hebben wij veel respect voor", laat hij weten. "Wegens de situatie omtrent het coronavirus kon er tot slechts 7 maart gevoetbald worden, maar wij bedanken Alan, Chris en Paul voor hun inspanningen."

Met het vertrek van Pardew lijkt de weg vrij voor Maurice Steijn om terug te keren bij ADO. De 46-jarige Hagenaar was afgelopen winter, na het vertrek van trainer Fons Groenendijk al in beeld, maar uiteindelijk werd Pardew de nieuwe eindverantwoordelijke. Hamdi liet onlangs al doorschemeren dat de oud-middenvelder een goede opvolger zou zijn, mocht Pardew vertrekken. Steijn trainde ADO al tussen 2011 en 2014 en zit sinds oktober zonder club, na zijn vertrek bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten.