'Ajax krijgt vermoedelijk de grootste klappen, het gaat heel veel pijn doen'

'Ajax krijgt vermoedelijk de grootste klappen, het gaat heel veel pijn doen'

29-04-2020 12:16
220

Ajax is financieel kerngezond, maar ook - en vooral - de Amsterdamse club zal hard worden geraakt door de coronacrisis. Dat voorspelt Serge Rossmeisl, directeur van de Federatie Betaald Voetbalorganisaties (FBO), in gesprek met Voetbal International.

"Als we kijken naar volgend seizoen, dan krijgt Ajax vermoedelijk de grootste klappen", stelt Rossmeisl. "Het is een reëel scenario dat er in elk geval tot 1 januari geen publiek in de stadions mag komen. Ajax heeft het grootste stadion, met veel skyboxen en veel businessplaatsen. Het gaat heel veel pijn doen als die leeg blijven."

Ajax kreeg afgelopen vrijdag weliswaar een Champions League-ticket, maar de bijbehorende miljoenen zijn nog ver weg door de onzekerheid over de start van het nieuwe seizoen. De huidige Champions League-jaargang is nog niet eens voorbij de achtste finales.

"En wat denk je van de transfermarkt? Het is niet moeilijk te voorspellen dat die voorlopig zal instorten en Ajax zal daar hard door worden geraakt", aldus Rossmeisl. "Zo heeft iedere club haar verhaal. Over de hele linie zal elke club voorlopig extreem veel omzet kwijtraken."