'Geen toekomst meer' bij FC Twente: 'Zonder Van Leeuwen was er al ingegrepen'

'Geen toekomst meer' bij FC Twente: 'Zonder Van Leeuwen was er al ingegrepen'

29-04-2020 12:45
68

Gonzalo García is bezig aan zijn laatste weken in dienst van FC Twente. Dat verwachten TC/Tubantia-verslaggevers Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar. Nu het vertrek van Ted van Leeuwen definitief is, lijkt ook de rol van de trainer uitgespeeld.

"Garcia gaat weg", stelt Wagenaar in de podcast van Tubantia. "Niks ten nadele van hem, hè. Hij is misschien best heel goed en hij kan ergens anders ervaring op gaan doen. We serveren hem niet af, maar ik denk dat hij vorig jaar te vroeg voor de leeuwen is gegooid."

Twente-watcher Ten Voorde kan dat alleen maar beamen. "Ze kunnen nu heel makkelijk van García af. Er is gewoon geen toekomst meer voor hem. Van Leeuwen was de enige die hem de hand boven het hoofd hield. Zonder hem was er al eerder ingrepen in de staf."

García schoof vorig jaar door naar de positie van hoofdtrainer in Enschede. Hij tekende voor één seizoen, maar het aflopende contract van de Uruguayaan is al formeel opgezegd. Van Leeuwen vertrekt aan het einde van het seizoen sowieso, zo werd dinsdag bekend.