'Naam van Cillessen valt in Amsterdam, financieel wat haken en ogen'

'Naam van Cillessen valt in Amsterdam, financieel wat haken en ogen'

29-04-2020 16:34 Laatste update: 16:39
107

De naam van Jasper Cillessen valt bij Ajax. Dat stelt Mike Verweij van De Telegraaf. De doelman van Valencia en het Nederlands elftal zou een optie kunnen worden als Andre Onana vertrekt.

"De naam van Cillessen valt in Amsterdam", aldus Verweij in een Q&A op de website van De Telegraaf. "Dat is ook niet zo vreemd, omdat commissaris technische zaken Danny Blind de keeper in augustus 2011 van NEC Nijmegen naar Ajax haalde."

Als Onana naar Barça gaat, kan Neto terug naar Valencia en zou Ajax ervoor kunnen kiezen om Cillessen terug te halen. Verweij: "Los van de vraag of de international dat ziet zitten, zitten daar financieel wel wat haken en ogen aan. Bovendien heroverde Cillessen na zijn blessure gewoon weer een basisplaats bij Valencia."

Maandag pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat Barça concrete interesse in Onana heeft. In ruil voor de doelman zou Ajax de ervaren keeper Neto (30), talent Riqui Puig (20) én Alex Collado (21) of Carles Aleña (22) kunnen inlijven.

Op de vraag of Neto een waardige vervanger van Onana zou zijn, antwoordt Verweij: "Met Fiorentina, Juventus en Valencia achter zijn naam en vanwege zijn ervaring, lijkt de dertigjarige Neto een prima vervanger van Onana. Maar wil de éénmalig Braziliaans international, die wordt begeerd door meerdere clubs in Europa, naar de Eredivisie en zijn kunstgras?"