Onrust NAC duurt voort: directeur Eisenga vertrekt na één seizoen uit Breda

Onrust NAC duurt voort: directeur Eisenga vertrekt na één seizoen uit Breda

29-04-2020 19:45 Laatste update: 30-04-2020 13:27
35

NAC Breda neemt per 1 juni afscheid van Luuc Eisenga. De 47-jarige algemeen directeur tekende vorig jaar nog een contract voor onbepaalde tijd, maar beide partijen zijn nu tot de conclusie gekomen dat hun visies te ver uit elkaar liggen.

'Uiteraard is geprobeerd om elkaar in eenzelfde visie te vinden maar gaandeweg werd duidelijk dat dit niet zou gaan lukken en is de onvermijdelijke conclusie getrokken dat het niet langer in het belang van NAC is om gezamenlijk verder te gaan', schrijft de club in een verklaring. 'De raad van commissarissen en Luuc Eisenga betreuren dit besluit.'

Beide partijen gaan volgens NAC in goed overleg uit elkaar. De rvc hoopt op korte termijn een nieuwe directeur te presenteren. Het blijft daarmee onrustig in het Rat Verlegh Stadion. Eisenga was op oudjaarsdag medeverantwoordelijk voor het vertrek van trainer Ruud Brood en assistent Regillio Vrede. De aanstelling van opvolger Peter Hyballa leidde weer tot het vertrek van interim-coach Willem Weijs.

Mogelijk moet NAC op korte termijn bovendien nog een belangrijke positie opnieuw invullen. BN DeStem meldde woensdagochtend dat technisch manager Tom Van Den Abbeele ook aan zijn laatste maanden in Breda bezig is.