Nieuwe Vitesse-directeur zet Sturing in wachtkamer: Ook hij is een optie

Nieuwe Vitesse-directeur zet Sturing in wachtkamer: "Ook hij is een optie"

29-04-2020 20:55
17

Edward Sturing wacht nog op duidelijkheid van Vitesse. De nieuwe technisch directeur Johannes Spors bevestigt dat hij de knoop nog moet doorhakken over wie de trainer wordt in Arnhem.

"Ik ben op dit moment gelukkig met Edward, een goede trainer. Hij is ervaren, kent de club en wordt niet nerveus", zegt de 37-jarige Duitser tegen De Telegraaf. "Ik ben blij dat hij hier is. Ik heb mijn ideeën over de invulling van de trainerspost en daarbij spreek ik ook met Edward. Ook hij is een optie. We hebben nog geen beslissing genomen welke kant we opgaan. Het is nog helemaal open."

Wedden

Meer odds

Spors benadrukt dat Vitesse ruimschoots de tijd heeft nu het nieuwe seizoen niet voor september begint. Hij heeft daardoor ook de tijd om zich over de selectie te buigen. Veel spelerscontracten lopen af. Het is daardoor wel makkelijker om kosten te besparen tijdens de coronacrisis. "Elke medaille heeft twee zijden", stelt de tecnisch directeur. "Natuurlijk is het aan de ene kant mooi om spelers met veel kwaliteit onder contract te hebben staan. Die kwaliteit is er op dit moment."

"Aan de andere kant komt er door deze situatie budget vrij en dat geeft de mogelijkheid om een nieuwe selectie samen te stellen. Daar ben ik niet heel ongelukkig mee", erkent Spors, die een interessante markt verwacht. "Er zullen veel spelers op komen aan wie we op dit moment misschien niet eens denken. We hebben de scouting op orde en veel ideeën. Eigenlijk is de geringste van mijn zorgen de mogelijkheid om een goed team samen te stellen voor komend seizoen."

Bang dat Vitesse aanwinsten nu niet aan het werk kan zien, is Spors niet. "Ik heb een achtergrond als video-analist, onlinescout en data-analyticus. Al dit soort zaken behoren tot mijn gereedschapskist en ik weet, dat je op die manier ook aan goede informatie over spelers kan komen."