Ook PEC gaat overstag: 'Uniek moment om een goede grasmat aan te leggen'

Ook PEC gaat overstag: 'Uniek moment om een goede grasmat aan te leggen'

29-04-2020 23:10
118

PEC Zwolle gaat er alles aan doen om volgend seizoen weer op natuurgras te spelen. De Overijsselse eredivisionist had de plannen om de kunstgrasmat te vervangen in de ijskast gezet, maar door het stilleggen van het seizoen ontstaan er toch weer mogelijkheden.

Woensdag werd bekend dat ADO volgend seizoen op 'echt' gras gaat spelen en ook PEC wil daar nu werk van gaan maken. Dat laat De Telegraaf weten. De Blauwvingers dachten het veld niet te kunnen vervangen als de Eredivisie nog zou worden hervat, omdat de tijd er dan niet zou zijn om een goed veld neer te leggen. Dat is door het definitief stopzetten van de competitie geen probleem meer.

En dus is PEC weer in gesprek met de gemeente. "We doen ons stinkende best dit alsnog voor elkaar te krijgen", laat voorzitter Adriaan Visser weten. Hij plaatst wel een kanttekening. "Qua tijd, als we het hebben over de kwantiteit ervan, is dit misschien wel een uniek moment om een goede grasmat aan te leggen. Maar de gemeente heeft nu ook andere belangen."

"Het heeft te maken met de huidige crisis, kan geen extra geld aanvragen en dus moet de aanleg passen in de huidige begroting", gaat de uitleg van Visser verder. "Het wordt passen en meten met elkaar. Half mei gaan we weer met elkaar om tafel om te kijken hoe we dit kunnen realiseren."