'Meer dan vier clubs' willen ledenvergadering: 'Vandaag gaat dagvaarding eruit'

'Meer dan vier clubs' willen ledenvergadering: 'Vandaag gaat dagvaarding eruit'

30-04-2020 06:47
183

Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht hebben meer clubs bereid gevonden gekregen om een algemene ledenvergadering bij de KNVB aan te vragen. Er zijn minimaal vier clubs nodig om die vergadering door te laten gaan.

Volgens de advocaat van Cambuur, Dolf Segaar, is dat aantal inmiddels bereikt. Segaar hoopt dat de clubs op die ledenvergadering nader tot elkaar komen over een goede oplossing voor het einde van het seizoen. "Het is altijd beter dat partijen er zonder rechter uitkomen. Dat kan via een algemene ledenvergadering", zegt Segaar in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Het sectiebestuur betaald voetbal moet dan zeggen: we beleggen een vergadering óf het moet vanuit een groep clubs (minimaal vier, red.) worden geïnitieerd. Ik heb begrepen dat meer dan vier clubs iets voelen voor zo'n vergadering. Welke weet ik nog niet", aldus Segaar, die haast heeft: voor 25 mei moet de KNVB de UEFA inlichten over hoe de competitie beëindigd wordt.

De reglementen schrijven voor dat het bestuur betaald voetbal de vergadering bijeenroept, binnen een termijn van drie weken. Maar dat kan sneller in spoedeisende gevallen. Naast de ledenvergadering richten we ons op een kort geding, een extra middel voor een rechterlijke uitspraak. Vandaag gaat er een dagvaarding naar de rechtbank", aldus Segaar.