Krachtig interview van Rakitic: 'Ik wil spelen, ik wil dat risico nemen '

Krachtig interview van Rakitic: 'Ik wil spelen, ik wil dat risico nemen '

30-04-2020 07:09
38

Ivan Rakitic wil weer voetballen tijdens de coronacrisis. De middenvelder van FC Barcelona hoopt de samenleving op die manier te kunnen terugbetalen voor de status die de fans en supporters de topvoetballers de afgelopen jaren gegeven hebben.

Rakitic wil dat op het veld doen, ook al loopt hij daarbij risico het coronavirus op te lopen. "De samenleving heeft ons een status gegeven die ver boven het gemiddelde ligt", zegt de Kroaat in gesprek met Marca. "Ik besteed veel aandacht aan de fans en de inspanningen die zij leveren om ons te zien in de stadions en op televisie. Ze staan bij de uitgang van het stadion, de trainingen, de vliegvelden. Elke keer als ik een kind zie staan met mijn shirt aan, sta ik stil bij de moeite die de ouders hebben moeten doen om dat shirt te kopen. De liefde die ze ons geven, wil ik met voetbal teruggeven aan de mensen."

De middenvelder van FC Barcelona geeft een duidelijk signaal af: "Ik wil spelen. Dat moet met de best mogelijke sanitaire garanties, maar we beseffen ook dat dit nooit honderd procent waterdicht is. Maar datzelfde risico lopen de werknemers die weer naar hun werk gaan. Supermarktmedewerkers hebben dezelfde of zelfs een grotere kans om het virus op te lopen. Zij nemen dat risico, en ik wil dat risico ook nemen. Ik denk dat we dat verplicht zijn aan de fans. We moeten mensen weer van het voetbal laten genieten, zodat wij voetballers een voorbeeld kunnen zijn en alle werknemers kunnen steunen die ons die kracht hebben gegeven."

Rakitic toont tegelijkertijd begrip voor de Ligue 1 en de Eredivisie, twee competities die al zijn stopgezet. "Elk land en elke competitie moet zijn eigen situatie analyseren en beslissen wat het beste is. Je kunt niet voor alle competities dezelfde beslissing nemen. Ik weet wel zeker dat alle landen en competities hun beslissingen met de beste bedoelingen voor de burgers en sporters nemen. Ik steun en respecteer de keuzes van ieder land."