'Premier League-clubs vrezen blessuregolf en denken aan spookwedstrijden'

'Premier League-clubs vrezen blessuregolf en denken aan spookwedstrijden'

Gepubliceerd: donderdag 30 april 2020 om 09:59do 30-04-2020 om 09:59

In Engeland zet men alles op alles om het seizoen af te maken. Om geen blessuregolf te veroorzaken, willen de clubs uit de Premier League zoveel mogelijk onderlinge oefenwedstrijden organiseren.

Dat meldt The Daily Mail. De clubs in de Premier League zijn vastberaden om het seizoen 2019/2020 uit te spelen, maar lopen tegen een hoop blokkades aan. Eén daarvan is de fitheid van spelers. Al zo'n anderhalve maand houden zij hun conditie thuis op peil, maar dat is niet voldoende om meteen weer te kunnen beginnen met wedstrijden.

"Je kunt zoveel trainen als je wilt, maar het is gewoon niet hetzelfde als een wedstrijd", zegt 'one coach at a top-flight club'. Om de kans op blessures te verkleinen, kan het spelen van oefenwedstrijden in lege stadions uitkomst bieden. Vermoedelijk worden de clubs aan elkaar gekoppeld op basis van locatie: Liverpool zou League One-club Tranmere Rovers kunnen treffen, terwijl Chelsea kan sparren met Championship-club Brentford.

Vrijdag zitten de Engelse voetbalbond (FA) en twintig Premier League-clubs weer om tafel om de scenario's voor het uitspelen van de competitie te bespreken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws