'Ultieme cultkeeper' Verhoeven wint Ajax-verkiezing: 'Moest er wel erg om lachen'

'Ultieme cultkeeper' Verhoeven wint Ajax-verkiezing: 'Moest er wel erg om lachen'

30-04-2020 16:14
42

Oud-doelman Jeroen Verhoeven is na zijn profcarrière in de zorg- en horecawereld beland, maar is allerminst vergeten door voetbalvolgers. Tijdens een onder Ajax-fans gehouden verkiezing werd hij uitgeroepen tot 'ultieme cultkeeper' in Amsterdamse dienst.

De donderdag veertig jaar oud geworden ex-keeper heeft het nieuws ook meegekregen. "Ik moest er wel erg om lachen. Dat juist ik uit een mooi rijtje werd uitgekozen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad, doelend op Stanley Menzo, Heinz Stuy, Hans Vonk en Gerrit Keizer. "Je zit daardoor, op een leuke manier, toch nog wel in het geheugen van de supporters."

Verhoeven stond tussen 2009 en 2012 onder contract bij Ajax en mocht in die tijd twee landstitels vieren. Het kampioenschap van 2011, behaald na een rechtstreeks duel met FC Twente, is hem het langst bijgebleven. "Als je won, werd je landskampioen en kreeg je die derde ster op je borst. En als je verloor, was je derde. Dat is het ultieme hoogtepunt uit mijn carrière", blikt hij terug op de memorabele slotdag van het seizoen 2010/2011. "Dat kon je in geen boek beschrijven. Dat was zo'n climax. Echt geweldig."