Van Zeeburgia naar Gibraltar: 'Keeper fors in de fout, dag later gloednieuwe auto'

Van Zeeburgia naar Gibraltar: 'Keeper fors in de fout, dag later gloednieuwe auto'

Gepubliceerd: donderdag 30 april 2020 om 17:36do 30-04-2020 om 17:36

Laatste update: donderdag 30 april 2020 om 17:58do 30-04-2020 om 17:58

Amsterdammer Achraf Nait Brahim besloot in 2018 het avontuur aan te gaan en verruilde de Amateurs van Zeeburgia voor Gibraltar United. Op de Britse enclave aan de Zuid-Spaanse kust werd hij uitgeroepen tot de beste buitenspeler van de nationale competitie, waarna hij zelfs een transfer naar Málaga CF verdiende.

Nait sprak met clubpresident Míchel Salgado, voormalig rechtsback van Real Madrid, en besloot zich in Zuid-Spanje te vestigen. "Alleen voor wedstrijden kwamen we in Gibraltar. Alle duels in de hoogste divisie, die uit tien clubs bestaat, worden afgewerkt in het hetzelfde stadion", vertelt de Amsterdammer aan ELF Voetbal. Het bewuste Victoria Stadium grenst aan het vliegveld van Gibraltar. "Kom je in een één-tegen-één situatie met de doelman, moet je niet schrikken als plotseling voor je neus een vliegtuig landt of opstijgt."

De amateurvoetballer viel op als buitenspeler en werd uitgeroepen tot beste vleugelaanvaller van de competitie. Zijn team haalde ook de bekerfinale, die echter op raadselachtige wijze werd verloren van Europa FC. "Voor de wedstrijd kregen we het opstellingsformulier in handen. Zonder uitleg werden de drie beste spelers op de bank gezet", aldus Nait, die doelt op zichzelf en twee teamgenoten. "Alles liep gezapig en net na rust ging onze keeper flink in de fout bij de 0-1. Niet alleen onze keeper trouwens. Ook de 0-2 en 0-3 vielen gemakkelijk. Een dag later kwam onze keeper in een gloednieuwe auto op de club."

Nait wist direct hoe laat het was. "Alles wijst erop dat er vooraf is gegokt en mensen zijn omgekocht. Onze assistent-trainer zou de spin in het web zijn. Normaal staat hij de hele wedstrijd te gebaren en is hij bloednerveus, nu keek hij gelaten negentig minuten toe. Achteraf was ik blij dat mijn ouders niet waren afgereisd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws