'Wie geen goede klik heeft met Ziyech, is geen goede spits'

'Wie geen goede klik heeft met Ziyech, is geen goede spits'

30-04-2020 20:54 Laatste update: 20:59
28

Alfred Finnbogason is nog altijd diep onder de indruk van Hakim Ziyech. De spits van FC Augsburg, die bij sc Heerenveen samenspeelde met de Marokkaans international, steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

De klik tussen Finnbogason en Ziyech in Friesland was goed. De spits is de naar Chelsea vertrekkende Ziyech altijd goed blijven volgen. "Oh mijn god… En ik wist al dat hij goed was, hè. Maar wat hij de laatste jaren laat zien, is niet normaal", vertelt Finnbogason in gesprek met De Telegraaf. "Dat ik een goede klik met hem had? Wie geen goede klik heeft met Ziyech, is geen goede spits. Je hoeft alleen goed te bewegen. Hij geeft de ballen precies zoals je ze wil hebben."

Wedden

Meer odds

Finnbogason verwacht dat Ziyech de verwachtingen volgend seizoen waar gaat maken op Stamford Bridge, maar verwacht wel dat het een flinke test gaat worden. "Zonder twijfel wordt de Premier League een grote test voor hem", vervolgt de Augsburg-spits. "Spelers zijn beter en agressiever, maar kijk wat hij bij Ajax met zijn kwaliteiten in de Champions League al heeft laten zien. Hij is something special en zal een big signing worden voor Chelsea. De druk zal groot zijn, maar hij kan het waarmaken. Hij is ook geen jonge jongen meer, weet hoe het werkt."

Voor Finnbogason en Augsburg is het nog afwachten of er dit seizoen weer gevoetbald gaat worden in de Bundesliga. Bondskanselier Angela Merkel liet donderdag al weten dat een hervatting van de competitie op 9 mei niet haalbaar is.