De Graafschap verbaasd door KNVB: Waarom zou Ajax die verplichting hebben?

De Graafschap verbaasd door KNVB: "Waarom zou Ajax die verplichting hebben?"

01-05-2020 09:12
171

De Graafschap verwacht niets van de Eredivisie-clubs die door hun Europese ticket een 'zware morele verplichting' hebben om de rest van de Nederlandse voetbalwereld financieel te compenseren. Dat laat voorzitter Martin Mos weten in de Gelderlander.

Mos vindt het 'volstrekt belachelijk' dat de KNVB voor compensaties naar Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II wijst. "Waarom zou Ajax die verplichting hebben? Dat zij het dankzij fantastisch beleid goed voor elkaar hebben, wil toch niet zeggen dat ze andere clubs moeten helpen?", aldus de preses van De Graafschap. "Zoals ook PSV en Feyenoord niet voor de oplossing hoeven te zorgen. De enige club met een verplichting is de KNVB zelf."

Een week geleden kreeg De Graafschap te horen dat promotie naar de Eredivisie van de baan is. De club is een spoedprocedure gestart om het KNVB-besluit ongedaan te maken, maar wacht ondertussen ook nog op duidelijkheid over een financiële compensatie. Het maakt Mos boos. "Als je als bond een besluit neemt met zo'n enorme impact, dan zorg je toch dat je meteen afspraken met clubs maakt?"