Besluit Rutte dwarsboomt ook Sneijder-plannen: afscheid nu op 37ste verjaardag

Besluit Rutte dwarsboomt ook Sneijder-plannen: afscheid nu op 37ste verjaardag

01-05-2020 15:52
22

Wesley Sneijder moet nog één jaartje wachten op zijn officiële afscheidsduel. De recordinternational van Oranje zou op woensdag 3 juni uitgezwaaid worden met een eerbetoon in de Utrechtse Galgenwaard.

Die plannen zijn echter doorkruist door de uitbraak van het coronavirus. Alle grote evenementen tot 1 september zijn verboden door premier Mark Rutte, waardoor ook het Sneijder-feestje op 3 juni niet door zal kunnen gaan. Zijn belangenbehartigers hebben tegenover De Telegraaf bevestigd dat het afscheidsduel is uitgesteld tot 9 juni 2021: Sneijder viert op die dag ook zijn 37ste verjaardag.

Sneijder nam op 6 september 2018 al afscheid van het Nederlands elftal, tijdens een oefenwedstrijd tegen Peru en maakte in december bekend dat er nóg een afscheidsduel zou volgen. Oude Oranje-maatjes als Arjen Robben, Mark van Bommel, Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst zouden aanwezig zijn, net als een afgevaardigde van het Internazionale dat in 2010 de Champions League won.

"Júlio César, aanvoerder Javier Zanetti en Samuel Eto'o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso en Diego Milito doen allemaal mee", liet Sneijder al weten. Bert van Marwijk en José Mourinho zouden de coaching voor hun rekening nemen.