Diemers aandachtig toeschouwer bij Vitesse-Ajax: Om sfeer te proeven vooral

Diemers aandachtig toeschouwer bij Vitesse-Ajax: "Om sfeer te proeven vooral"

01-05-2020 21:44
32

Mark Diemers heeft bevestigd dat niet alleen FC Groningen, maar ook Vitesse voor hem in de race is. De aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard heeft zelfs al een 'informeel' bezoek aan stadion GelreDome gebracht.

Diemers ligt nog één jaar vast bij Fortuna, dat wel één miljoen euro voor hem vraagt. "Ik wil graag weg en dat weet de club ook", bevestigt bij tegenover Omroep Gelderland. De Leeuwarder wil zichzelf graag bewijzen in de subtop van de Eredivisie. "Bij FC Utrecht heb ik in het verleden door verschillende omstandigheden niet bewezen wat ik kan. Via een omweg hoop ik nu weer op een nieuwe kans."

Vitesse weet nog niet of het de financiële middelen heeft voor een transfer, maar zou Diemers graag binnen willen halen. De speler zelf was op 12 februari al aandachtig toeschouwer in stadion GelreDome. "Via een bevriende sponsor van Vitesse ben ik uitgenodigd om de wedstrijd tegen Ajax te bekijken. Dat was net na de winterstop en ik ben toen in Arnhem geweest. Om sfeer te proeven vooral. Ik kreeg een goed gevoel."

Desondanks heeft FC Groningen momenteel een voorsprong, al is het nog afwachten of men de vraagprijs van Fortuna Sittard kan en wil betalen. "Het voordeel is ook dat die club dichtbij Leeuwarden is. Dan zouden we daar eventueel weer kunnen wonen", aldus de kersverse vader, die graag met zijn partner en zoon in Nederland wil blijven. "Het is me veel waard dat mijn ouders hem kunnen zien opgroeien."