'Boschker en ik waren geen beste vrienden, maar het ging altijd respectvol'

'Boschker en ik waren geen beste vrienden, maar het ging altijd respectvol'

Gepubliceerd: vrijdag 1 mei 2020 om 22:59vr 01-05-2020 om 22:59

Nikolay Mihaylov kijkt met veel voldoening terug op zijn tijd bij FC Twente. De inmiddels 31-jarige doelman uit Bulgarije kwam in 2007 over van Liverpool en was ruim op tijd om de hoogtijdagen van de Tukkers mee te maken.

Tijdens het kampioenschap van 2010 was hij nog stand-in van clubicoon Sander Boschker, die echter werd opgeroepen voor het WK in Zuid-Afrika en daarna zijn basisplek af moest staan. Mihaylov rook zijn kans tijdens de vakantie van de huidige keeperstrainer van FC Twente. "Ik heb toen tijdens het trainingskamp keihard gewerkt en uiteindelijk koos trainer Michel Preud'homme voor mij. Ik pakte de kans met beide handen aan en was tot alles bereid om mijn plekje te behouden", vertelt hij aan VICE Sports. "Het ging altijd respectvol. We waren geen beste vrienden, maar concurrenten die allebei wilden spelen."

Uiteindelijk speelde Mihaylov met FC Twente in de Champions League. In 2013 kwam er een einde aan zijn periode in de Grolsch Veste. "Ik had nog een jaarcontract bij FC Twente en had aan het einde van het seizoen al een mondelinge overeenkomst met Fiorentina. Ik kon er tekenen voor vijf jaar. Twee weken voor het einde van de competitie brak ik mijn vinger, waardoor ze afzagen van de deal." De 35-voudig Bulgaars international vertrok tóch, naar Hellas Verona. Van die beslissing heeft hij echter spijt. "Ze hadden mij niet echt nodig en dat maakte me gek. Ik ben naar de trainer gestapt en kreeg meteen ruzie met hem."

Inmiddels keepte hij weer in eigen land, bij Levski Sofia. Mihaylov koestert zijn vriendschap met Dusan Tadic, die in 2012 overkwam van FC Groningen. "Tadic was mijn broeder van een andere moeder. We gingen vaak sushi eten bij Umami of naar de bioscoop. Hij was vorig jaar ongelooflijk goed in de Champions League. Die man maakte grapjes met Real Madrid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws