Bijna transfervrije Brama: 'Ik wil niet weer de tweede viool spelen bij Twente'

Bijna transfervrije Brama: 'Ik wil niet weer de tweede viool spelen bij Twente'

02-05-2020 07:14
18

Wout Brama hoopt ondanks een aflopend contract ook volgend seizoen voor FC Twente te spelen. De 33-jarige routinier heeft een teleurstellend jaar achter de rug, waarin hij slechts sporadisch in actie kwam in de Eredivisie.

Brama kwam niet verder dan negen optredens, waarvan zes als basisspeler. Het vermoedelijke vertrek van trainer Gonzalo García García biedt echter nieuw perspectief. "Ik ben superfit en wil zeker nog niet stoppen met voetballen, want ik heb er nog zoveel plezier in", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf. "Het liefst ga ik door bij FC Twente, maar dat moet de club dan ook willen."

"Het is afwachten wat er gaat gebeuren. Ik wil dan wel van betekenis zijn en niet weer de tweede viool spelen, zoals afgelopen seizoen", vervolgt Brama, die in 2010 landskampioen werd met Twente. De clubicoon moest dit seizoen zelfs geregeld op de tribune plaatsnemen. Dat viel verkeerd bij de fans. Tijdens een nachtelijk gesprek tussen de Enschedese aanhang en de technische staf in februari, lieten García en keeperstrainer Sander Boschker zich negatief over Brama uit.

De ervaren middenvelder keerde daarna wel terug in de wedstrijdselectie, maar speeltijd zat er niet in. Hij keerde in 2018 terug in de Grolsch Veste na uitstapjes bij PEC Zwolle, FC Utrecht en het Australische Central Coast Mariners.