Lyon voelt zich beroofd: 'Op zoek naar schadevergoeding van tientallen miljoenen'

Lyon voelt zich beroofd: 'Op zoek naar schadevergoeding van tientallen miljoenen'

02-05-2020 09:51
32

Olympique Lyon verkeert in Frankrijk in hetzelfde schuitje als FC Utrecht in Nederland. Voorzitter Jean-Michel Aulas is woedend dat Les Gones geen ticket voor de Europa League hebben gekregen en overweegt juridische stappen, zo vertelt hij aan Le Progres.

Lyon stond zevende op het moment dat de LFP de stekker uit het seizoen trok en de huidige tussenstand als eindstand aanmerkte. "Ik wil niet een club harder aanpakken dan een andere, maar Nice (de nummer vijf, red.) heeft meer thuiswedstrijden gespeeld dan wij en maar één keer tegen Paris Saint-Germain gespeeld, terwijl wij twee keer tegen PSG hebben gespeeld", klaagt Aulas.

"Dit is gewoon niet eerlijk en geen beslissing zonder vergaande gevolgen, zoals in het amateurvoetbal. Je moet hier met meer dingen rekening houden", vervolgt de preses, die benadrukt dat Lyon in het verleden vaak sterk eindigde. "We worden nu gewoon beroofd van een zeer waardevolle kans. We gaan op zoek naar een schadevergoeding van tientallen miljoenen euro's. Noël Le Graët moet als voorzitter van de Franse voetbalbond zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij heeft dit heel slecht gemanaged en over zijn beslissingen heeft hij bijzonder slecht nagedacht."

Le Graët is overigens niet onder de indruk van de kritiek. "Ik hou van mensen die hun club verdedigen, maar je moet wel de richtlijnen blijven volgen", zegt hij tegen L'Équipe. "Ik weet zeker dat hij snel genoeg wijs zal worden. Bovendien heeft Lyon nog steeds de kans om zich te kwalificeren voor Europees voetbal. Ik zou Aulas willen adviseren om zich hierop te richten."

Le Graët doelt op het feit dat de club van Memphis Depay in de nog niet geschrapte finale van de Coupe de la Ligue staat. Ook is Lyon nog actief in de Champions Legue.