Mooie actie van Fosu-Mensah: United-verdediger deelt bonnen uit in Amsterdam

Mooie actie van Fosu-Mensah: United-verdediger deelt bonnen uit in Amsterdam

02-05-2020 13:56
29

Timothy Fosu-Mensah heeft zich zaterdag van zijn beste kant laten zien. De verdediger van Manchester United deelde in een supermarkt aan het Bijlmerplein in Amsterdam honderd tegoedbonnen van vijftig euro uit, meldt AT5.

De 22-jarige Fosu-Mensah wil gezinnen uit het stadsdeel een hart onder de riem steken. De geboren en getogen Amsterdammer verruilde de jeugdopleiding van Ajax op jonge leeftijd voor Manchester United, waar hij nog altijd een vaste waarde hoopt te worden.

"Wij ontvingen uit Amsterdam Zuidoost signalen dat meerdere gezinnen door de coronacrisis geld moeten lenen om boodschappen te kunnen doen. Dat zou onder normale omstandigheden natuurlijk nooit kunnen en mogen gebeuren", stelt Albert Kissi, woordvoerder van de drievoudig Oranje-international, tegenover AT5.

Fosu-Mensah besloot de gezinnen te hulp te schieten. "Iedereen helpen is gezien de omvang van deze crisis een utopie. In overleg met een aantal stichtingen hebben wij daarom besloten in ieder geval honderd gezinnen van tegoedbonnen te voorzien als ruggensteun."