NEC beëindigt trainersexperiment na één jaar: Een constructie met risico's

NEC beëindigt trainersexperiment na één jaar: "Een constructie met risico's"

02-05-2020 16:38
10

NEC ging afgelopen zomer een gewaagd experiment aan door drie hoofdtrainers voor de groep te zetten, maar stapt na één jaar van die constructie af. François Gesthuizen keert terug naar de NEC-jeugd, Adrie Bogers verlaat De Goffert en Rogier Meijer blijft in zijn eentje over.

Alles wijst erop dat de Doetinchemmer komend seizoen in zijn eentje voor de NEC-selectie zal staan. "Rogier Meijer staat bij ons op nummer 1", bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover de Gelderlander. Dat Meijer nog nooit in zijn eentje eindverantwoordelijke is geweest, doet er voor Van Schaik niet toe. "Hij heeft met de topjeugd van NEC gewerkt. Hij heeft samen met Ron de Groot en Adrie Bogers voor de selectie gestaan na het ontslag van Jack de Gier en was dit seizoen voor 'een derde' hoofdtrainer. Wat is onervaren?"

De Nijmegenaren zullen in ieder geval niet weer voor een driemanschap kiezen. "Het was een constructie met risico's. Zitten ze alle drie op een lijn? Ze hebben toch allemaal een eigen ego. Net als ieder mens. Dat kan spanningen opleveren." Die zijn er ook geweest, beaamt Van Schaik. "Dat hoort ook, maar wel met elkaar. Maar naar de groep toe hebben ze altijd een blok gevormd. We kijken tevreden terug."