We laten ons niet kisten: Cambuur haalt gigantisch bedrag op met supportersactie

"We laten ons niet kisten": Cambuur haalt gigantisch bedrag op met supportersactie

02-05-2020 20:39 Laatste update: 21:20
77

SC Cambuur heeft maar liefst 45.000 euro opgehaald met een unieke supportersactie. Fans konden in het stadion een sticker kopen met de tekst 'Cambuur komt eraan' en vervolgens geld doneren. Met het opgehaalde bedrag wordt het kort geding tegen de KNVB bekostigd.

Fans lieten zich van hun beste kant zien en doneerden in totaal 45.000 euro. De teller is inmiddels gestopt. De achterban van Cambuur produceerde zaterdag maar liefst twee kilometer file rondom het stadion van de Keuken Kampioen Divisie-club, die bij het beëindigen van de competitie op een voorsprong van maar liefst elf punten stond, maar niet mag promoveren van de KNVB. 

Wedden

Meer odds

'De steun die we hebben mogen ervaren en de saamhorigheid die we hebben gevoeld zijn werkelijk hartverwarmend en onvergetelijk', schrijft Cambuur op de clubsite. 'Van een jonge supporters die zijn spaarpot kwam brengen tot een tot een man die zich verontschuldigde voor zijn donatie omdat hij in de schuldsanering zit. Heel Leeuwarden is in opstand gekomen tegen onrechtvaardigheid en opgekomen voor onze gezamenlijke trots. Wat er volgende ook gaat gebeuren: dit pakken ze ons nooit meer af en deze saamhorigheid is sterker dan welke storm dan ook.'

Het was de bedoeling dat de actie om 19.00 uur zou stoppen, maar op dat moment stond er nog een file voor het Cambuur-stadion. "Dit is niet normaal", zegt hoofdtrainer Henk de Jong. "Dit is Cambuur. We laten ons niet kisten. Dit is zo'n ontzettende steun. We hebben vorige week een klap gehad, maar die is helemaal weg. Ik hoop dat ze in Zeist hun verstand gebruiken. Deze club hoort in de Eredivisie."