Brama: 'De PSV-spelers zeiden direct na afloop: hopelijk worden jullie kampioen'

Brama: 'De PSV-spelers zeiden direct na afloop: hopelijk worden jullie kampioen'

02-05-2020 21:08 Laatste update: 21:12
106

FC Twente had tijdens het kampioensseizoen 2009/2010 de 'gunfactor', stelt ervaringsdeskundige Wout Brama. Volgens de inmiddels 33-jarige Tukker konden ook de spelers van PSV en Feyenoord wel leven met een titel voor de Tukkers.

FC Twente eindigde aan het einde van de rit één punt boven Ajax, mede door een 1-1 bij PSV eind maart en een 2-0 zege op Feyenoord in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. "Toen we gelijkspeelden tegen PSV, zeiden die spelers meteen: ik hoop dat jullie kampioen worden", onthult hij in de FOX Sports-documentaire Van Ons – De schaal kwam naar Twente, die tien jaar na de kampioenswedstrijd tegen NAC Breda werd uitgezonden. "Dat was bij Feyenoord net zo, eigenlijk bij elke ploeg."

De wedstrijd tegen Feyenoord kende een vreemde aanloop: enkele fanatieke Rotterdamse fans wilden niet dat hun club zou meewerken aan een kampioenschap van Ajax en eisten een nederlaag van de spelers. Toenmalig Feyenoorder Karim El Ahmadi ontkende echter dat zijn ploeg expres verloor en ook Brama gelooft hier niet in. "Natuurlijk hebben ze er alles aan gedaan om van ons te winnen. Maar ze hadden liever dat wij kampioen werden dan Ajax. En dat is in principe best gek. FC Twente had in die tijd de gunfactor. Dat is nu iets minder...", besluit Brama lachend.