Padt: 'Tegen Feyenoord is toen gezegd: niemand onderuithalen bij één tegen één'

Padt: 'Tegen Feyenoord is toen gezegd: niemand onderuithalen bij één tegen één'

02-05-2020 21:55 Laatste update: 22:06
24

FC Groningen-doelman Sergio Padt was er al bij toen de Noorderlingen hét hoogtepunt in hun clubgeschiedenis beleefden. De club stond op zondag 3 mei 2015 in de bekerfinale tegen PEC Zwolle, die minutieus werd voorbereid.

De aanloop naar de finale begon zelfs al vóór de daaraan voorafgaande competitiewedstrijd tegen Feyenoord, op zondag 26 april tegen Feyenoord. "In de voorbespreking is toen wel benoemd dat je geen speler onderuit moest halen als hij één op één op de keeper zou afkomen", haal Padt terug in gesprek met de clubkanalen van FC Groningen. "Geen gekke dingen doen."

De wedstrijd eindigde in 1-1 en werd zonder kleerscheuren doorstaan. De ploeg van toenmalig trainer Erwin van de Looi kon zich nu opmaken voor de reis naar De Kuip. De afsluitende training trok een grote hoeveelheid belangstellenden. "Ik kon mijn vriendin telefonisch niet te pakken krijgen. Ik heb haar letterlijk wel tien keer gebeld en maakte me al wat zorgen", weet Padt nog. "Na de training gingen we lunchen, boven in het stadion en toen we in het spelershome binnen kwamen, zaten daar al onze familieleden. Dat hadden trainer Erwin van de Looi en teammanager Bas Roorda goed geheim gehouden."

High fives en filmpjes
De reis naar De Kuip was ook een hele happening. "Alles was met linten afgezet en we hebben veel fans een handje gegeven of een 'high five'. Op de snelweg stonden de mensen nog tot en met Drachten op de viaducten met spandoeken om ons succes te wensen", aldus de oud-doelman, die zich ook de laatste bespreking goed voor de geest kan halen. "Elke speler werd nog eens uitvoerig doorgenomen, maar daarnaast waren er ook filmpjes van onder anderen Arjen Robben, Henk Hagenauw, Virgil van Dijk en Erwin Koeman."

Padt en de zijnen wonnen uiteindelijk met 2-0 dankzij twee treffers van Albert Rusnák. Het was voor FC Groningen de eerste en tot nu toe enige hoofdprijs in de clubgeschiedenis.