Voorstel om Premier League naar Australië te verhuizen: 'Iedereen is positief'

Voorstel om Premier League naar Australië te verhuizen: 'Iedereen is positief'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 14:34zo 03-05-2020 om 14:34

De Premier League moet overwegen om het seizoen niet op Engelse maar Australische bodem uit te spelen. Dat betoogt zaakwaarnemer Gary Williams, die een speciaal plan heeft ontwikkeld.

De Premier League ligt sinds 10 maart stil door het coronavirus. Inmiddels zijn er plannen voor een 'Project Restart', waarbij de duels achter gesloten deuren en op neutraal terrein worden gespeeld. Dat voorstel leidde al tot het nodige verzet en bovendien is er nog veel onzeker door de gezondheidssituatie in Engeland.

Williams komt met een zeer opmerkelijk alternatief: het hele Premier League-circus naar Perth verhuizen. Hij heeft al de steun van de lokale overheid en senator Glenn Sterle benadrukt dat het coronavirus onder controle is. "We hebben frisse lucht en goed weer. Het zou perfect zijn. We hebben bijna geen nieuwe gevallen hier (vier in de laatste tien dagen, red.). Het zou een kwestie zijn van een quarantaine regelen voor onze vrienden en dan kunnen we aan de slag."

De spelers zouden twee weken geïsoleerd moeten trainen, waarna de resterende negen speelrondes kunnen worden afgewerkt. "De stadions zijn er, de weersomstandigheden zijn goed en we hebben het virus onder controle", stelt Williams. "Er zijn vier stadions nodig en qua tijd is het ook perfect. Als we hier bijvoorbeeld om 22.00 uur aftrappen, is het in Engeland 15.00 uur. De tijd, de veiligheid, de gezondheid, de faciliteiten: Perth is de ideale plek."

Volgens Williams krijgt hij veel steun uit de Engelse voetbalwereld. "Iedereen die ik gesproken heb, is positief." De invloedrijke zaakwaarnemer wijst ook op andere factoren, zoals het feit dat er minder getest hoeft te worden en de luchtvaartmaatschappijen die staan te springen om klanten. Ook is er in Australië veel minder politie-inzet nodig.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws