Materazzi over beruchte kopstoot van Zidane: 'Ik heb liever je zus'

Materazzi over beruchte kopstoot van Zidane: 'Ik heb liever je zus'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 15:16zo 03-05-2020 om 15:16

Marco Materazzi wordt vaak herinnerd aan het opstootje met Zinedine Zidane in de finale van het WK 2006. De Franse spelmaker liet zich uit de tent lokken door de bikkelharde Italiaanse verdediger.

"De kopstoot van Zidane? Die zag ik toen niet aankomen", blikt Materazzi terug, geciteerd door onder meer Tuttosport. "Dat was mijn geluk, want als ik er klaar voor was geweest hadden we beiden de kleedkamers kunnen opzoeken…"

De voormalig mandekker van Internazionale stelt dat de twee het gehele duel aan het ruziën waren. "We hadden contact gehad in het strafschopgebied, waarna hij de score opende. Rino (ploeggenoot Gennaro Gattuso, red.) zei dat ik hem extra kort moest dekken. Na die eerste clash bood ik mijn verontschuldigingen aan, maar hij zei dat ik hem pijn had gedaan."

Het beruchte moment volgde in de verlenging, nadat uitgerekend Materazzi voor de 1-1 had gezorgd. "Na de derde clash werd ik wat pissig. Hij zei: ik geef je later mijn shirt wel. Ik reageerde met: ik heb liever je zus…" Zidane gaf de Italiaan vervolgens een kopstoot en kreeg een rode kaart. Italië veroverde na strafschoppen de wereldtitel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws