Padt 'heel emotioneel' om Dinand (11) na bekerzege: 'Ik zakte door mijn knieën'

Padt 'heel emotioneel' om Dinand (11) na bekerzege: 'Ik zakte door mijn knieën'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 18:24zo 03-05-2020 om 18:24

Precies vijf jaar geleden won FC Groningen de KNVB Beker. Het is nog steeds hét hoogtepunt in de carrière van Sergio Padt, vertelt de doelman aan RTV Noord. Als hij terugdenkt aan die memorabele dag in De Kuip, gaan ook de gedachten uit naar Dinand (11).

Groningen-fan Dinand was ernstig ziek en mocht na de bekerzege van FC Groningen op Flevo Boys (1-8, oktober 2014) met de spelersbus terug naar Groningen. "Hij zat die wedstrijd bij het uitvak. We hebben hem toen eerst meegenomen naar de kleedkamer", memoreert Padt.

"Hij mocht toen met ons mee in de bus en daar kregen we een gelukspoppetje van hem voor aan onze sleutelhanger. Hij vertelde toen dat het poppetje voor ons geluk was. Zelf ben ik iemand die best bijgelovig is, dus ik denk dat de bekerwinst ook een beetje door dat poppetje en Dinand komt. Dat hadden wel meerdere spelers."

Later dat seizoen bereikte Padt de bekerfinale met FC Groningen. In de blessuretijd, bij een 2-0 voorsprong tegen PEC Zwolle, schoot Dinand door zijn hoofd. "Ik ben vanaf dat moment bij hem blijven stilstaan. Met Peter van de Vlag (ploeggenoot, red.) had ik afgesproken dat hij naar me toe zou rennen bij het eindsignaal, dus dat deed hij ook."

"Maar ik zakte na de wedstrijd door mijn knieën. Had een heel emotioneel moment. Dat had met alles te maken, maar ook zeker met Dinand", besluit Padt. Dinand overleed in december 2015 en maakte de finale dus niet meer mee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws