Koeman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis, bondscoach is stabiel

Koeman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis, bondscoach is stabiel

03-05-2020 18:47 Laatste update: 20:38
124

Ronald Koeman is met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Dat melden De Telegraaf en de NOS. Aan het eind van de middag heeft de bondscoach een hartkatheterisatie ondergaan in het AMC. Hij is inmiddels stabiel.

Koeman werd bij een fietstocht niet lekker en is vanuit zijn woonplaats met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is gedotterd. Volgens de NOS is de bondscoach 'dusdanig goed geholpen dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen en maandag waarschijnlijk alweer naar huis mag'. Zijn management Wasserman bevestigde dat even later.

Zaakwaarnemer Rob Jansen en echtgenote Bartina laten aan De Telegraaf weten dat Koeman het naar omstandigheden inderdaad 'weer redelijk' maakt. Met een dotterbehandeling wordt een vernauwing in de kransslagaders rondom de hartspier opgeheven. Door de vernauwing krijgt het hart niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen.

Koeman is sinds februari 2018 bondscoach van het Nederlands elftal. Hij heeft het al bijna twee maanden minder druk als gevolg van het coronavirus. Alle interlands zijn gecanceld en is er voorlopig ook geen uitzicht op nieuwe oefenwedstrijden. Rond deze tijd zou hij bezig zijn geweest met de laatste voorbereidingen richting het EK van 2020, dat zoals bekend met een jaar is uitgesteld.