Babel gaat Ajax verlaten: 'Na mijn Galatasaray-contract beslis ik of ik stop'

Babel gaat Ajax verlaten: 'Na mijn Galatasaray-contract beslis ik of ik stop'

04-05-2020 09:14
50

Ryan Babel verlaat Ajax in de zomer. Dat bevestigt de 33-jarige aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Na een mislukte rentree in Amsterdam wil hij volgend seizoen bij Galatasaray alsnog laten zien waarom hij in de EK-selectie van Oranje hoort.

Babel staat nog twee jaar onder contract bij Galatasaray. "Dus keer ik terug", zegt hij in in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "En ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Dat toernooi halen, moet mogelijk zijn en daar ga ik alles voor uit de kast halen. Na die eindronde in de zomer van 2021 zal ik nog één seizoen voor Gala spelen. Daarna beslis ik of ik stop met voetballen. Of volgend seizoen een nieuwe verhuur aan Ajax erin zit? Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben."

Wedden

Meer odds

Kampioen werd Babel door het besluit van de KNVB niet, maar hij eindigde in het seizoen 2019/2020 wel op de eerste plaats met Ajax. "Het was nóg mooier geweest als ik net als in 2004 en 2013 officieel kampioen was geworden. Maar drie keer eerste worden is al heel bijzonder, denk ik. Er zullen weinig spelers zijn die daarin slagen, nadat ze twee keer terugkeren bij hun jeugdliefde. Ik ben Ajax ook ontzettend dankbaar voor de kans, want een terugkeer is niet vanzelfsprekend", besluit Babel.