Weinig animo bij clubs: 'Leidt ongetwijfeld tot onthoofding van KNVB-top'

Weinig animo bij clubs: 'Leidt ongetwijfeld tot onthoofding van KNVB-top'

04-05-2020 09:42 Laatste update: 09:50
46

Volgens Valentijn Driessen is er onder de Nederlandse clubs weinig animo om een ledenvergadering in het leven te roepen. Op die vergadering zouden de clubs het besluit van de KNVB over de manier waarop het seizoen werd beëindigd omver kunnen gooien.

Vier clubs moeten die ledenvergadering aanvragen om de clubs bij elkaar te krijgen. SC Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht willen dat uiteraard, maar volgens Driessen is het niet makkelijk om meer partijen mee te krijgen. 'Veel animo is daar niet voor bij de clubs, omdat het reglementair weken in beslag neemt en ongetwijfeld leidt tot de onthoofding van de KNVB-top', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

'Zo'n motie van wantrouwen kan Gudde nooit accepteren en de rvc evenmin. De commissarissen vinden wel dat Gudde de competitieresultaten in Ere- en Eerste Divisie zwaarder had moeten meewegen; ze gingen unaniem akkoord met het besluit en de handelswijze van hun algemeen directeur. Het wegsturen van alle KNVB-kopstukken in de grootste crisis van het profvoetbal levert niets op en wil niemand op z’n geweten hebben. Na de crisis is er tijd om af te rekenen', aldus Driessen, die FC Utrecht, Cambuur en De Graafschap weinig kans geeft in hun pogingen om het KNVB-besluit te wijzigen.