Carrière van Koeman niet in gevaar: 'Je kunt hier heel goed van herstellen'

Carrière van Koeman niet in gevaar: 'Je kunt hier heel goed van herstellen'

04-05-2020 11:54
16

De carrière van Ronald Koeman als hoofdtrainer komt niet in gevaar door de hartproblemen van zondag. Dat zegt chef van Telesport Marcel van der Kraan in gesprek met Telegraaf TV.

"Ronald kennende zal hij willen doorwerken", aldus Van der Kraan, die de bondscoach van het Nederlands elftal een dag voor de hartproblemen nog sprak. "Hij zal even de tijd gaan nemen om met artsen een revalidatietraject te bespreken, maar hij voelt zich altijd heel goed als hij met zo'n groep werkt en hij voelt zich ook ontzettend thuis bij het Nederlands elftal."

"Er is ook geen reden om te stoppen met werken", vervolgt Van der Kraan. "Van dit soort ingrepen kun je heel goed herstellen. Daar zal hij zich aan vasthouden." Koeman kreeg zondag na een lange fietstocht last van zijn hart en moest met spoed naar het Amsterdams Medisch Centrum gebracht worden. Daar bleek hij twee vernauwingen in de aderen rond zijn hart te hebben. Koeman werd meteen gedotterd.

"Meestel herstelt men hier heel goed van", zegt Van der Kraan. "We verwachten dat hij vandaag (maandag, red.) wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Hij blijft natuurlijk wel onder de controle van de medische specialisten staan."