'Barcelona vaart 'nieuwe' koers en beloont Aleña en Puig volgend seizoen'

'Barcelona vaart 'nieuwe' koers en beloont Aleña en Puig volgend seizoen'

04-05-2020 12:29
14

Carles Aleña en Riqui Puig, recentelijk nog gelinkt aan een huurperiode bij Ajax, worden komend seizoen een vast onderdeel van de hoofdmacht van FC Barcelona. Dat meldt Diario SPORT maandag.

Aleña (22) en Puig (21) doorliepen de jeugdopleiding van Barça en kloppen al geruime tijd op de deur. Volgend seizoen krijgen de twee talenten een serieuze kans van trainer Quique Setién. Alleen een 'zeer hoog bod' kan de plannen nog in de war sturen, weet SPORT.

Nog niet zo lang geleden werden Aleña en Puig in verband gebracht met een vertrek naar Ajax, dat volgens Catalaanse media wel oren had naar een huurdeal. Barça werkt nu in ieder geval niet meer mee. De twee middenvelders zijn nodig bij de hoofdmacht.

De beloning voor Aleña en Puig past in de 'nieuwe' in Camp Nou. De laatste jaren braken er nog nauwelijks talenten door. Na veteranen als Gerard Piqué, Sergio Busquets en Lionel Messi is alleen Sergio Roberto (26) erin geslaagd door te stromen vanuit La Masía, de jeugdacademie van Barça.

Aleña en Puig maakten al wel hun debuut in de Primera División. Aleña speelde dit seizoen op huurbasis bij Real Betis, terwijl Puig minuten maakte in Barça B.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie