Steun voor De Graafschap vanuit Amerika: 'Natuurlijk de club waar ik vandaan kom'

Steun voor De Graafschap vanuit Amerika: 'Natuurlijk de club waar ik vandaan kom'

04-05-2020 13:55
9

Siem de Jong volgt het nieuws in Nederland op de voet. Zo kreeg hij vanuit Cincinatti, waar hij sinds februari woont, mee dat Jaap Stam wellicht zijn nieuwe trainer wordt, terwijl de afwikkeling van de Eredivisie en Eerste Divisie nogal wat stof deed opwaaien.

"Ik heb alleen de berichten gehoord", zegt De Jong tegen de NOS over Stam. De oud-trainer van Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord zou de belangrijkste kandidaat zijn om Ron Jans op te volgen. "Ik weet dat hij op de lijst stond, maar ik heb niets meer gehoord. Ik denk dat het niet makkelijk is om het land in te komen, dus hij kan hij niet even kijken wat er gaat gebeuren. Ook voor de nieuwe trainer zal het nog even wachten zijn."

Ook de omstreden beëindiging van het seizoen in Nederland kreeg De Jong mee. Hij leeft mee met zijn oude club De Graafschap, dat promotie misliep en samen met SC Cambuur een spoedprocedure is gestart om het KNVB-besluit aan te vechten. "Het was een beetje een aparte gebeurtenis met die stemmen", reageert De Jong. "Ik had het De Graafschap zeker gegund. Cambuur trouwens ook, maar De Graafschap is natuurlijk waar ik vandaan kom."