BBC-verkiezing kleurt oranje: nominatie voor Van Dijk, Miedema en Van de Donk

BBC-verkiezing kleurt oranje: nominatie voor Van Dijk, Miedema en Van de Donk

04-05-2020 14:58
13

Mooi nieuws voor Virgil van Dijk, Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk: de BBC heeft de drie Oranje-internationals genomineerd voor de verkiezing van voetballer en voetbalster van het jaar.

De BBC reikt normaliter in de laatste weken van het seizoen de individuele prijzen uit in de Premier League (mannen) en Super League (vrouwen), maar zoals bekend liggen de competities stil. De Britse omroep heeft daarom gekozen voor een 'tussenverkiezing', waarin fans de kans krijgen om hun stem uit te brengen op de beste speler en speelster tot nu toe.

Van Dijk is één van de twaalf kandidaten voor de Premier League-prijs. Naast de verdediger van Liverpool zijn ploeggenoten Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Mohamed Salah en Sadio Mané genomineerd. Opvallendste naam tussen de kandidaten is Sheffield United-middenvelder John Lundstram.

Bij de vrouwen zijn er tien kandidaten geselecteerd, onder wie Miedema en Van de Donk. De twee Oranje-internationals werden vorig seizoen kampioen met Arsenal. Nu staan Londenaren op de derde plek achter Manchester City en Chelsea. De stembussen zijn tot aanstaande woensdag geopend, donderdag onthult de BBC de winnaars. Van Dijk en Miedema wonnen de prijs vorig jaar.