Van Halst onthult kandidaat voor FC Twente: 'Koeman zou daar wel passen'

Van Halst onthult kandidaat voor FC Twente: 'Koeman zou daar wel passen'

04-05-2020 16:34 Laatste update: 16:36
36

Erwin Koeman is in beeld om bij FC Twente aan de slag te gaan als nieuwe trainer. Dat onthult Jan van Halst bij 'Paniekvoetbal' op Ziggo Sport.

FC Twente heeft nog een trainer met Gonzalo Garcia, maar die lijkt aan zijn laatste weken in Enschede bezig te zijn. Van Halst heeft een verleden als speler en directeur van FC Twente en weet wie er in ieder geval in beeld is om Garcia op te volgen: "Erwin Koeman heb ik gehoord. En toen ik dat hoorde dacht ik: verrek ja, hoe zou het daarmee zijn? Die zou wel passen, op de een of andere manier."

Gevraagd naar hoe serieus de optie-Koeman zou zijn, reageert Van Halst: "Die naam heb ik gehoord. Dat hij op een lijstje staat, zo heet dat dan." Koeman zit zonder werk sinds zijn ontslag bij de nationale ploeg van Oman in december 2019. In de jaren daarvoor was hij actief als assistent-trainer van Ronald Koeman bij Southampton en Everton en als assistent-trainer én interim-trainer bij Fenerbahçe. Zijn laatste klus in Nederland was als hoofdtrainer van RKC Waalwijk tussen 2012 en 2014.