Bizarre livestream Kalou: Hertha-spits breekt alle regels en beschuldigt zijn club

Bizarre livestream Kalou: Hertha-spits breekt alle regels en beschuldigt zijn club

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2020 om 16:53ma 04-05-2020 om 16:53

Laatste update: maandag 4 mei 2020 om 17:17ma 04-05-2020 om 17:17

Salomon Kalou heeft de Bundesliga, Hertha BSC en zichzelf flink in de problemen gewerkt. De aanvaller deelde maandagmiddag een livestream waarbij hij rond een trainingsessie van Hertha lak had aan alle coronamaatregelen die een Bundesliga-herstart mogelijk moeten maken.

Kalou loopt de kleedkamer binnen en geeft drie mensen een boks en ploeggenoot Vedad Ibisevic een hand, wat absoluut verboden is volgens de strikte maatregelen waaronder Duitse clubs weer mogen trainen. De video wordt vervolgens nog pijnlijker: in de stream bespreekt hij met zijn salarisstrook in de hand ook het gerucht dat Hertha BSC de salarissen van spelers meer heeft ingekort dan overeengekomen zou zijn. Dat doet hij in gesprek met ploeggenoot Ibisevic.

'Ze zijn gek, broer'
Het is onduidelijk of de twee weten of de stream dan nog live is, want Kalou legt zijn telefoon naast hem op de bank. "Waarom zouden ze tegen ons liegen?", zegt Ibisevic. "Misschien doen ze dit met opzet. Als je dit met elke speler doet, verdien je veel geld." Ploeggenoot Per Skjelbred voegt zich bij het gesprek: "Ja, 3000 hier, 5000 hier, 3000 daar."


Bron: BILD

Ibisevic vervolgt: "Ze zijn gek, broer. Ik begrijp niet waarom ze dit doen. We moeten praten met Arne (Friedrich, de performance manager, red.). Hij rende rond met de papieren en zei: 'Teken hier'. "

Vervolgens verlaat Kalou de kleedkamer en loopt zo de kamer binnen waar ploeggenoot Jordan Torunarigha zijn coronatest aflegt. Daar mag Kalou op dat moment helemaal niet zijn. Fysiotherapeut David de Mel stuurt hem dan ook snel weg en zegt nog: "Sala, alsjeblieft. Verwijder de video. Er mogen maar twee mensen in de kamer zijn." Maar Kalou laat de stream gewoon doorlopen, blijft in de kamer en zegt tegen de fysiotherapeut dat hij 'een grapje maakt'. De stream is inmiddels verwijderd.

DFL reageert furieus
De Duitse competitiebond DFL heeft furieus gereageerd in een statement op Twitter. 'De beelden van Salomon Kalou in de kleedkamer van Hertha BSC zijn absoluut onacceptabel. Dit mag niet getolereerd worden. Spelers en clubs moeten zich aan de richtlijnen houden en de ernst van de situatie begrijpen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws