La Liga krijgt goedkeuring: Spaanse competitie wil vanaf juni seizoen uitspelen

La Liga krijgt goedkeuring: Spaanse competitie wil vanaf juni seizoen uitspelen

04-05-2020 17:28
85

De herstart van de Primera División is een grote stap dichterbij gekomen. De Spaanse profclubs hebben toestemming gekregen om deze week de training te hervatten. Het is het begin van een plan om de competitie vanaf juni uit te spelen.

Het ministerie van gezondheid heeft de seinen op groen gezet voor de trainingen. Spelers zullen individueel beginnen, maar van daaruit wordt opgebouwd richting groepssessies en uiteindelijk het spelen van wedstrijden. Volgens het protocol dat La Liga en de clubs in overleg hebben opgesteld duurt de opbouwfase een maand. In juni moet de competitie weer van start gaan.

La Liga wijst op het economische belang om het seizoen af te maken, maar benadrukt tegelijkertijd dat de voetbalwereld afhankelijk blijft van de algehele gezondheidssituatie in Spanje. "Deze crisis heeft een diepe impact op ons allemaal", reageert Javier Tebas, president van La Liga. "De terugkeer van het voetbal is een teken dat de samenleving op weg is naar het 'nieuwe normaal'. Het zal een element terugbrengen dat mensen in Spanje en de hele wereld liefhebben."

"De gezondheid van mensen staat voorop, dus we hebben een uitgebreid protocol om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen terwijl we eraan werken om La Liga opnieuw op te starten", aldus Tebas. "De omstandigheden zijn ongekend, maar we hopen in juni weer te gaan spelen en deze zomer ons seizoen 19/20 af te sluiten."

Op het hoogste niveau in Spanje zijn er nog elf speelrondes te gaan. Veel clubs maakten al plannen om weer aan de slag te gaan. Zo keerde Frenkie de Jong maandag met de nodige bombarie terug bij FC Barcelona.