Advocaat in de bres voor Club Brugge-aanvaller: 'Eigenaar vindt regels vervelend'

Advocaat in de bres voor Club Brugge-aanvaller: 'Eigenaar vindt regels vervelend'

04-05-2020 18:55
7

Mbaye Diagne kwam maandag op bijzondere wijze in het nieuws, omdat hij zijn huurwoning in Knokke-Heist weigert te verlaten. De aanvaller van Club Brugge krijgt steun van zijn zaakwaarnemer, die meent dat hij in zijn recht staat.

Aan de huurovereenkomst van de villa kwam op 30 april een einde. De 28-jarige Senegalees, die dit seizoen door Club Brugge wordt gehuurd van Galatasaray, wil het pand echter niet verlaten. "Maar Diagne kán ook niet vertrekken", zegt zijn advocaat Sébastien Ledure, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Door de coronacrisis kan hij niet naar Italië, waar zijn vrouw woont. En ook niet naar zijn thuisland Senegal. In dit geval zitten we met een overmachtssituatie waarin iemand in de onmogelijkheid is om uit het pand te treden."

Volgens zijn advocaat wil Diagne wel vertrekken, maar kan hij niet. "Hij zou niet liever doen dan het te kunnen teruggeven. Diagne heeft twee kleine kinderen. Die kan je niet van vandaag op morgen op straat zetten. Daar zijn bepaalde regels rond. De Vlaamse regering heeft zelfs een decreet uitgevaardigd waardoor men zelfs niet kan overgaan tot huuruitzettingen tot juli van dit jaar. Maar blijkbaar heeft men hier te maken met een eigenaar die vindt dat die regels zeer vervelend zijn en dat men die niet kan volgen."

Belgische media schreven al dat Diagne zijn huisbaas telefonisch bedreigde. 'Materiële beschadiging en overlast waren schering en inslag', weet HLN. Bovendien staan de nieuwe huurders, die op 1 mei intrek zouden nemen in de villa, op straat.

Ook sportief was Diagne niet bepaald een meerwaarde voor Club Brugge. Sinds het penaltydrama in de Champions League, waarmee hij een stunt tegen Paris Saint-Germain om zeep hielp, speelde de Senegalese spits geen minuut meer voor de Belgische club, die dan ook geen gebruik zal maken van een optie tot koop.