Heerenveen windt er geen doekjes om en wil Huntelaar overnemen van Ajax

Heerenveen windt er geen doekjes om en wil Huntelaar overnemen van Ajax

04-05-2020 19:51 Laatste update: 20:56
57

Klaas-Jan Huntelaar naar sc Heerenveen: trainer Johnny Jansen ziet het wel zitten. Het contract van de 36-jarige Ajax-spits loopt na dit seizoen af en duidelijk is nog niet wat beide partijen willen. Heerenveen wil hem meer dan graag binnenhalen.

Huntelaar en Ajax gaan wel nog met elkaar in gesprek, maar Heerenveen is dus ook een optie voor The Hunter. De club zoekt een opvolger voor Jens Odgaard, die terugkeert naar Sassuolo. "Dat zou prachtig zijn", zegt Jansen bij Omrop Fryslan over Huntelaar.

"Het moet iemand zijn waar je naartoe kunt voetballen en die een bal voor je vasthoudt. Jens heeft daar wat meer moeite mee. Huntelaar? De naam komt altijd voorbij. Gerry (Hamstra, technisch manager, red.) zal dan met hem in gesprek moeten. Hopelijk gaat het gebeuren. Als hij niet komt, zullen we op zoek moeten gaan naar een andere spits."

De uitspraken van Jansen zeggen genoeg. "Het zou wel heel mooi zijn als je in ieder geval in gesprek kunt komen. Het is een prachtige naam voor Heerenveen, toch? Als je zo'n naam naar Heerenveen kunt halen, met zijn geschiedenis.. Ik denk dat hij van ongelooflijke waarde zou zijn voor Heerenveen. Maar hij moet wel willen, haha."

Jansen ziet ook dat Huntelaar nog altijd topfit is. "Als je z'n invalbeurten bij Ajax ziet, zo gretig...Dat straalt nog steeds heel veel uit. Nogmaals: het zou een prachtige speler voor ons zijn. We gaan het beleven."