Australisch plan voor Premier League een 'fantasie': 'Bij elkaar 800 man'

Australisch plan voor Premier League een 'fantasie': 'Bij elkaar 800 man'

04-05-2020 21:40
9

Het voorstel om het Premier League-seizoen uit te spelen in het Australische Perth is absoluut niet realistisch. Dat stelt Mark Bosnich, de 48-jarige oud-doelman van onder meer Aston Villa, Chelsea en Manchester United.

De invloedrijke zaakwaarnemer Gary Williams kwam met het idee om de resterende 92 duels Down Under af te werken. "Op dit moment zou ik het een fantasie noemen", zegt Bosnisch tegen Spirit FM. "Stel dat de federale overheid een uitzondering maakt voor twintig teams", doelt hij op een inreisverbod, "dan heb je het over 25 spelers per team. Dan kom je op vijfhonderd personen, en dan nog honderd man aan staf en officials. Bij elkaar zo'n achthonderd man."

Bosnisch ziet meer beren op de weg. "Drie van de vier velden waarop er gespeeld zou moeten worden, zijn veel te hard. En ook de verschillende tijdzones spelen natuurlijk een grote rol. Het kleinste tijdverschil met Engeland is in Australië zeven uur. Aftrappen rond lunchtijd in Australië zou nog de beste oplossing zijn, maar dat is natuurlijk ook niet ideaal."

Williams claimde eerder dat er vanuit de Engelse voetbalwereld positief is gereageerd op zijn voorstel. Ook de lokale autoriteiten in Perth zijn enthousiast.