'Bundesliga-club zoekt nieuwe doelman en klopt mogelijk bij PSV aan voor Zoet'

'Bundesliga-club zoekt nieuwe doelman en klopt mogelijk bij PSV aan voor Zoet'

04-05-2020 22:14
41

Jeroen Zoet kan mogelijk de overstap maken naar Duitsland. De 29-jarige doelman van PSV staat in de belangstelling van Union Berlin, de nummer elf van de Bundesliga. Dat meldt de Duitse tak van Sky.

Zoet heeft een contract tot medio 2021 bij PSV, waardoor hij een transfersom moet opleveren. Hoeveel de Brabanders voor hem vragen, is niet bekend. De elfvoudig Oranje-international verloor dit seizoen zijn plek onder de lat aan Lars Unnerstall, waarna hij in de wintersop op huurbasis naar FC Utrecht vertrok. Met die club reikte hij tot de finale van de KNVB Beker, voordat de stekker uit het seizoen werd getrokken.

Voor Zoet lijkt geen toekomst in Eindhoven en dat is koren op de molen van Union Berlin, dat eerste keus Rafal Gikiewicz komende zomer transfervrij ziet vertrekken. Die Eisernen zijn inmiddels zo goed als zeker van handhaving op het hoogste niveau en kunnen zich op het nieuwe seizoen richten. 

Zoet werd in maart nog in verband gebracht met Besiktas. De Turkse topclub zat voor de corona-stop al voor hem op de tribune, zo meldde het Eindhovens Dagblad.