PSV hervat training: 'Ik ga niet klagen dat we nu niet kunnen voetballen'

PSV hervat training: 'Ik ga niet klagen dat we nu niet kunnen voetballen'

04-05-2020 23:45
11

Ook de spelers van PSV staan weer op het trainingsveld. Denzel Dumfries is ondanks alle restricties blij dat hij weer aan de slag kan met zijn ploeggenoten, al 'vloog er af en toe wel een balletje ver weg'.

"Het was heerlijk om weer op het veld te staan moet ik zeggen. Ook om de jongens weer even te zien en bij te praten. Natuurlijk op afstand hè", zegt de reserveaanvoerder op de clubsite. "Er is een heel protocol voor ons opgesteld, bij binnenkomst al. Heel goed vind ik dat."

Toch voelt het nog een beetje onwerkelijk, meent Dumfries. "Maar ik ga niet klagen dat we nu niet kunnen voetballen. Het is verschrikkelijk om te zien wat er allemaal gebeurt. Er zijn veel belangrijkere dingen dan voetbal nu, dat is maar bijzaak."

Ernest Faber ziet het enthousiasme. "We mogen de wei weer in en dat geeft energie", stelt de interim-coach. "De lachende gezichten, fijn om die ook weer te zien." Wel is er veel anders dan voor de coronacrisis. "Eigen flesjes, zo min mogelijk trainers op het veld, zowel binnen als buiten ver uit elkaar zijn en zoveel mogelijk handen wassen. Het is een uur op het veld en dan zo snel als mogelijk in de auto en naar huis. Een half uur later komt de volgende groep en zo gaan we van 's ochtends tot een uur of vier in de middag door."

Faber maakt na 15 juni, als de selectie van PSV vakantie krijgt, plaats voor Roger Schmidt. De Duitser leidt op 20 juli zijn eerste training. "We hopen dat de regels wat versoepelen en we binnenkort al de groepstraining kunnen hervatten", besluit Faber.