'Ik kreeg een geweldig aanbod van Barcelona, maar ik heb meer ervaring nodig'

'Ik kreeg een geweldig aanbod van Barcelona, maar ik heb meer ervaring nodig'

05-05-2020 00:00
28

Xavi hoopt nog altijd dat Neymar komende zomer terugkeert bij FC Barcelona. De clubicoon van de Catalanen is lyrisch over de kwaliteiten van de Braziliaanse ster van Paris Saint-Germain.

"Voetballend gezien behoort hij tot de drie à vijf beste spelers ter wereld. Zonder twijfel", vertelt Xavi in een Instagram-gesprek met oud-ploeggenoot Samuel Eto'o. "Hij kan het verschil maken. Laten we hopen dat hij terugkeert bij Barcelona."

Dat Neymar op niet al te fraaie wijze uit Camp Nou vertrok, ziet de voormalige spelmaker niet als een obstakel. "Ik ben een Barça-fan en wil de beste spelers daar zien. Ik heb met hem samen gespeeld en hij is een positieve jongen. Hij zou heel veel toevoegen aan Barcelona. Hij is een buitengewone speler die het verschil maakt."

Bovendien kan de Braziliaan de druk op de schouders van Lionel Messi verminderen. Xavi denkt desondanks dat de 32-jarige Argentijn nog wel even mee kan. "Hij heeft nog vijf tot zeven goede jaren in zich", meent hij zelfs. "Hij zorgt goed voor zichzelf en kan blijven spelen tot hij 37, 38 of zelfs 39 jaar is. Ik weet zeker dat hij er op het WK in Qatar nog bij is."

Xavi liet in januari zelf de kans schieten om terug te keren bij zijn jeugdliefde. Barça had hem op het oog als opvolger van de ontslagen trainer Ernesto Valverde. "Ik sprak met Eric Abidal en Oscar Grau. Ze deden mij een geweldig aanbod, maar het was niet het juiste moment. Ik heb nog wat meer ervaring nodig, maar het is mijn droom om op een dag coach van Barça te zijn."