Ajax plukt VVV-jongeling weg: 'Een betere speler worden, mentaal sterker'

Ajax plukt VVV-jongeling weg: 'Een betere speler worden, mentaal sterker'

05-05-2020 12:12
209

Ajax heeft VVV-Venlo-jongeling Thomas Janssen binnengehaald. Janssen is een twaalfjarige middenvelder die dit seizoen bij VVV O13 speelt. Hij heeft drie jaar in de jeugdopleiding van de eredivisionist gespeeld.

Nu is het tijd voor een nieuwe stap. Janssen liep al stage bij Ajax en heeft besloten de overstap naar Amsterdam te maken. "Ik ben bij VVV-Venlo begonnen in de Onder 11. In mijn eerste jaar was ik nog jong en was ik heel trots dat ik bij VVV-Venlo mocht komen spelen", vertelt Janssen op de clubsite van VVV.

"De eerste weken waren heel erg spannend, maar daarna wende ik snel aan mijn teamgenoten. Dat zijn nu meer vrienden dan teamgenoten geworden. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de spelers en de trainers."

"Nu ga ik naar Ajax. Ik verwacht dat de eerste weken, misschien wel maanden, heel spannend gaan worden", zegt Janssen. "Ik ga ook verhuizen naar een gastgezin in Amsterdam. Ik verwacht dat ik bij Ajax een betere speler word en mentaal ook sterker kan worden. Ik denk dat de jongens met wie ik ga spelen heel aardig zijn."