Nilis kreeg sms van Bergwijn na Tottenham-deal: Dat is heel fijn natuurlijk

Nilis kreeg sms van Bergwijn na Tottenham-deal: "Dat is heel fijn natuurlijk"

05-05-2020 12:26
32

Luc Nilis behoorde drie jaar tot de staf van PSV en was de afgelopen twee jaar actief bij VVV-Venlo. De Belgische oud-spits vertrekt uit Limburg en hoopt snel meters te kunnen maken als hoofdtrainer.

Nilis was bij VVV assistent- en spitsentrainer. "Het was absoluut een fijne periode bij VVV. Gezellige club. Als je zelf altijd aan de top gespeeld hebt, is het niet altijd makkelijk om je aan te passen aan een ploeg die niet elke week moet winnen", zegt Nilis tegen Sporza. "Maar ik heb daar enorm veel opgestoken. Maar nu is het verhaal voor mij klaar in Venlo. Ik wil vooruit."

Nilis heeft naar eigen zeggen veel geleerd in Eindhoven. Hij bracht de spitsen veel bij. "Ik heb bij PSV daarvoor toch veel erkenning gekregen. Jonge aanvallers als Memphis Depay, Jurgen Locadia en vooral Steven Bergwijn moesten de weg naar de goal nog leren. Bij zulke talenten kun je dieper graven, kijken wat er echt in zit. Ik denk dat ik daar mijn steentje heb toe bijgedragen."

"Toen Bergwijn in de wintermercato van PSV naar Tottenham verhuisde, stuurde hij mij een berichtje om mij te bedanken. Dat is heel fijn natuurlijk", zegt Nilis, die op zoek is naar een uitdaging. Zijn oude club Anderlecht mag bellen. "Dus als Vincent Kompany belt, zal ikzeker opnemen", lacht hij.