Janssen over wonderlijke oefeninterland: 'Eerste 22 waren er niet, toen kwam ik'

Janssen over wonderlijke oefeninterland: 'Eerste 22 waren er niet, toen kwam ik'

05-05-2020 17:38
36

Theo Janssen heeft het Oranje-shirt dat hij op 11 augustus 2010 droeg nog steeds in zijn bezit. Het Nederlands elftal speelde toen, exact één maand na de WK-finale tegen Spanje, een oefenwedstrijd tegen Oekraïne en deed dat niet bepaald in zijn sterkst mogelijke samenstelling.

Alle WK-gangers behalve Michel Vorm kregen rust van bondscoach Bert van Marwijk: de Nederlandse eer werd in Donetsk verdedigd door spelers als Dirk Marcellis, Vurnon Anita, Siem de Jong, Wout Brama, Ricky van Wolfswinkel, Urby Emanuelson, Roy Beerens, Glenn Loovens én Janssen. "Wij speelden toen met een elftal dat niet Nederlands elftal-waardig was", lacht de toenmalige middenvelder van FC Twente in gesprek met FOX Sports.

Het jeugdige, onervaren Oranje verliet de Donbass Arena uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel. "Het waren goede spelers, we hadden een prima team staan. Maar als we met dat elftal tegen het echte Nederlands elftal zouden spelen, hadden we met 8-0 verloren. Een veredeld C-elftal? Zo kun je het wel noemen, ja. De eerste 22 spelers waren er niet bij. En toen kwam ik in beeld..."